Lambéria felrakásnál vegye figyelembe az alábbiakat

  • a fa élő anyag
  • a szakember ismeri a fortélyokat, de a leírásunk alapján megpróbálhatja Ön is felhelyezni a lambériáját
  • pihentesse a fenyő lambériát kicsomagolva, abban a helyiségben ahol használni fogja
  • válasszon a felhasználási feltételeknek leginkább megfelelő burkolóanyag minőséget
  • a felrakott lambériát kezelje a tartósság és a tisztíthatóság érdekében felületkezelő szerekkel

Képes beépítési és használati útmutató

1. A lambériát párnafák segítségével illessze a falhoz, melyeket tetőlécből, 24-25 x 48-50 mm szelvényű, gyalult vagy finoman fűrészelt felületű, a lambériával azonos szárazságú faanyagból. A falon vízszintesen, egymástól 40-80 cm térközzel helyezzen el.

2. A rögzítést tiplivel és facsavarral végezze, 60 cm távolságonként. Nedves fal esetén a fal levegőztetésének érdekében, hagyjon távolságot a párnafák között, vagy függőlegesen elhelyezett távtartó lécekre rögzítse. Kiegészítő hő- vagy hangszigetelést jelent, ha a burkolat alá szigetelőanyagot is elhelyez el.

3. A párnafákat úgy kell felhelyezni, hogy a ráhelyezett lambéria tökéletesen egy síkban legyen. Amennyiben a fal nem egyenes, faékkel korrigálja a különbséget. Vízszintmérővel ellenőrizze munkáját.

4. A lambériázást a saroknál kezdje. Az első lambériát úgy helyezze el, hogy az tökéletesen függőeleges álljon. A lambéria párnafához történő rögzítéshez szeget, tűzőkapcsot vagy facsavart használhat.

5. Előnyösen használható a lambéria rögzítő lemez (fűl), melyet szeggel, illetve szegbeütővel erősíthet a lambéria hornyába és a párnafára, ezzel "láthatatlan" rögzítést tud elérni.

6. A lambéria darabokat merőlegesen úgy vágja méretre, hogy a mennyezettől és a padlótól hagyjon 5-10 mm-es távolságot, a szellőzés érdekében.

7. Amennyiben a lambéria rövidebb, mint a befedni kívánt fal függőleges mérete, kezdjen új lambéria csíkot, majd a fennmaradó darabbal folytassa a lambériázást a következő sorban. Mindig törekedjen arra, hogy az illesztések ne legyenek egy vonalban.

8. A maradék darabok felhasználását folytatva a következő sorban, az elrendezés ismétlődni fog minden negyedik sorban.

9. Az utolsó lambéria csíkot a szükséges méretnél 5-10 mm-el keskenyebbre vágja, az illesztés érdekében (ezt kellene a hosszanti vágást körfűrésszel is elvégezheti).

10. Ha a helyiség minden falát burkoljuk, akkor automatikusan átfedés keletkezik a külső és belső sarkoknál. A belső sarkoknál a léceket úgy is egymásra lehet engedni, hogy ne legyenek láthatók a zavaró vágott élek. A külső sarkokon ezeket az éleket élvédő lécekkel kell burkolni (pipaléc vagy "L" léc 2-3 x 2,5-5 cm).

11. Ajtók, ablakok szegéséhez pipalécet, a lambériázott fal és a padló találkozásánál saroklécet használhat (2-3 x 2-3 cm, sima, mintás vagy parketta szegélyléc formában). A sarkokban 45o-os vágással illessze a léceket.

12. Az elektromos elosztók dobozainak, konnektorok és kapcsolók nyílásainak harang vagy körfúróval készítsünk lyukat a burkolatban, és ebbe rögzítsük süllyesztve az elektromos szerelvényeket.

Engedje meg, hogy felhívjuk figyelmét a cégünk által gyártott és forgalmazott burkoló termékeinkre, a legkorszerűbb technológiával gyártott, utólagos csiszolást nem igénylő felületű, északi sűrű szövetszerkezetű, szárított luc, borovi vagy vörösfenyő fafajú, fóliacsomagolású, címkével ellátott, ÉMI által minősített lambériára és hajópadlóra. A különféle burkolóanyagok, hajópadló és lambéria ERDÉRT szabvány szerinti részletes minőségi leírását honlapunkon olvashatja. Örömünkre szolgál, ha lakása szépítéséhez termékeinket választja, melyek számos előnyös tulajdonságuk mellett esztétikusak is, természetes anyagukkal pedig növelik otthona melegségét.

Reméljük felkeltettük érdeklődését természetes fa burkoló termékeink iránt. Keresse fel a gyártót vagy a legközelebbi ERDÉRT telepet, szaküzletet, ahol minden fenyővel kapcsolatos választékot megtalál, legyen az deszka, palló, gerenda, tetőléc, fűrészrönk, hajópadló, lambéria vagy egyéb fűrészelt ill. gyalult termék. Szolid árak, udvarias kiszolgálás.Copyright 2016. ERDÉRT-Tuzsér Zrt. | Minden jog fenntartva